От 18 януари БЧК – Панагюрище започва раздаването на хранителни пакети по „Хранителна програма – 2016”. 418 жители на гр. Панагюрище са бенефициенти по програмата

От 18 януари БЧК – Панагюрище започва раздаването на хранителни пакети по „Хранителна програма – 2016” на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ),  съобщи координаторът на общинската червенокръстка организация Павлинка Дундарова. Общият брой на лицата от град Панагюрище е 418. Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 38.550 кг от 10 вида хранителни продукти – брашно – 10 кг, ориз – 6 кг, макаронени изделия – 3.500 кг, картофено пюре – 1.250, гювеч – 2.400 кг, компот – 1.600 кг, конфитюр – 2 кг, месна консерва – 1.800 кг, захар – 8 кг и вафли – 2 кг.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2015-2016г.), право на хранително подпомагане имат и майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 ЗСПД; лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по чл. 10а от ЗСПД; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД, и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП.

Бенефициентите от града ще могат да получат продуктите в къщата на червенокръстката организация, на ул. „Васил Левски” 7, всеки делничен ден от 09:00 до 15:00 часа. Всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.Раздаването ще продължи до 20 март.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn