От 25 май ще излязат първите фактури за плащане на ток с новите срокове

Клиентите на EVN България ще получат от 25 май първите фактури за плащане с нови срокове след въведената промяна, продиктувана от либерализацията на пазара. По-ранното излизане на каса е във връзка с въведените нови срокове за плащане от юни 2016 г., което е част от подготовката за либерализация на пазара. Втората група фактури също ще излезе по-рано и ще бъдат на каса от 1 юни 2016 г.

Промяната означава, че за част от клиентите на EVN България еднократно излизат две фактури за плащане през месец май 2016 г., а за други – през юни 2016 г. Общият брой фактури за годината обаче се запазва и остава 12. Всяка от фактурите, както и досега, ще бъде на база реален отчет за реално консумирана електроенергия за конкретно посочен отчетен период, не по-дълъг от 31 дни. Няма да има клиенти с удължен срок на отчитане поради промяната, като сроковете на отчитане остават непроменени.

С цел улеснение за клиентите EVN България няма да начислява лихви за забавено плащане за издадената по-рано фактура. Процесът на изключване поради просрочие също ще бъде удължен за първата фактура по новия график, съобщават от компанията.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn