От 3 април се въвежда вечерен час на територията на община Панагюрище. Забраняват достъпа до детски площадки и вендинг машини

Във връзка с необходимостта от ограничаване разпространението на COVID-19 Кметът на Община Панагюрище г-н Никола Белишки издаде Заповед № 192 от 31.03.2020 г., с която се забранява:

  • Достъпа до детски и спортни площадки.
  • Достъпа до дворните пространства на детски градини  и училища.
  • Достъпа до спортните бази на територията на община Панагюрище.
  • Движението по улиците на населените места в състава на  община Панагюрище, на лица до 18 години от 20.00 часа до 6.00 часа, с изключение на движение, наложено по здравословни причини.
  • Движението по улиците на населените места в състава на община Панагюрище, на лица над 18 години от 21.00 часа до 6.00 часа, с изключение на движение, наложено от полагане на труд и по здравословни причини.
  • Събирането на повече от две лица на открити и закрити обществени места на дистанция по-малка от 1.50 м. между лицата.
  • Използването на вендинг машини за продажбата на кафе и други безалкохолни напитки и продукти, разположени на територията на община Панагюрище. Собствениците и лицата, извършващи търговска дейност чрез вендинг-машини да поставят знаци, с които да обозначат преустановяване на работата на вендинг автоматите.

 

Заповедта влиза в сила от 03.04.2020 г. до изричната ѝ отмяна.

Нарушителите ще бъдат санкционирани по реда на  Закона за административните нарушения и наказания.

Контрол по изпълнението на заповедта се възлага на служителите на РУ на МВР град Панагюрище, като същите са определени  за актосъставители по реда на чл. 37 от ЗАНН.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn