ОУ”Двайсти април” връчи удостоверенията за завършено основно образование на седмокласници и осмокласници

Годишният акт на Основно училище „Двайсти април” се състоя днес, 28 юни, в залата на НЧ „Виделина 1865”.

IMG_6861

Тържествено бяха посрещнати школското знаме и българския трибагреник.

IMG_6874

Директорът Минка Ланджева откри празничната вечер с приветствие към всички присъстващи ученици, учители, родители и гости.”Нашето училище крачи уверено по своя път! И тази година имаме с какво да се гордеем! И тази година работим по Европейски програми , отново имаме проект по програма „Еразъм+” за ученически мобилности. Темата на сегашния проект е „Превенции и стратегии за справяне с тормоза и агресията”, като специално внимание се обръща на онлайн тормоза.Много са спечелените награди и призови места на нашите ученици от Национални конкурси и състезания”, каза Ланджева и благодари на децата и учителите. „Колеги, продължавам да се гордея с вас, с професионализма ни, с непрекъснатия ви стремеж към усъвършенстване, с трудолюбието и търпението, с обичта ви към децата, която  споделяте ежедневно. С родолюбието, което предавате на нашите деца”, подчерта директорът на училището.

DSC06866 DSC06879 IMG_6879 IMG_6887 IMG_6894 IMG_6896 IMG_6901 IMG_6905 IMG_6907 IMG_6908 IMG_6914 IMG_6917 IMG_6918 IMG_6923

Преди тържествената част, гостите на събитието имаха възможност да видят пиесата „Златната мълния” от Георги Костов, подготвена от учителите Нина Истревска и Мирослав Цветков, с участието на ученици от ОУ”Двайсти април”. Сценография Петя Караджова, музикалното оформление  Ануш Славейкова.  Малките актьори успяха да завладеят публиката, отлично се превъплатиха в ролите си, и по един забавен начин предадоха посланията на автора на пиесата.

IMG_6925IMG_6928

Вокална група „Априлски звънчета” огласи залата с песен.

IMG_6933 IMG_6938

Последва церемония по награждаване на всички ученици, отличили се през учебната 2016 – 2017 година с призове от конкурси и състезания, с активно участие в различни училищни мероприятия и не на последно място – завършили с отличен успех.

IMG_6939
Учителите на годината на ОУ „Двайсти април” – Таня Радева – за начален етап и Диана Гетова – за прогимназиален етап също бяха удостоени с грамоти и награди.

IMG_6943

Последва фолклорен танц в изпълнение на априлци, възпитаници на хореографа Петър Немски.

IMG_6944

IMG_6951

В края на празничната вечер седмокласниците и  осмокласниците от ОУ”Двайсти април” получиха своите Свидетелства за завършено основно образование. На сцената редом до директора Ланджева бяха и класните ръководители Мирослав Цветков и Петя Караджова. Пълните отличници бяха трима Нелина Скачкова от 8-ми клас, и седмокласниците Петър Врагов и Стефани Навущанова. На финала прозвуча песента „Де е България”.

DSC06922 DSC06923

След това директорът на школото плисна менче с вода пред учениците, и те преминаха през цветна арка, за да продължат напред по пътя на знанието.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn