ОУ „Двайсти април“ се включи в инициативата за финансово образование „Мисия платено“

ОУ „Двайсти април“ вече е част от инициативата за финансово образование под надслов „Мисия платено“. Инициативата е идея и реализация на Асоциацията за управление на вземания (АУВ).

Мисията на Асоциацията за управление на вземания е да налага коректни и етични практики за управление на вземания, които са признати и успешни в световен мащаб. Основната задача е да се подпомогнат потребителите и икономиката да посрещат промените, като са подготвени за тях по най-добрия възможен начин. Затова и активностите в рамките на „Мисия платено“ целят повишаване на финансовата грамотност сред подрастващите.

В рамките на 40 минути – в един час на класа, по забавен начин, под формата на състезание, учениците от 6 а клас се запознаха и приложиха в практически задачи основни правила и термини в сферата на финансите.

Знаете ли, че първият вид онлайн банкиране се появява още през 1980 г. в САЩ? С помощта на специализирано устройство клиентите на банката са можели да плащат и проверяват сметките си и дори да кандидатстват за заеми от собствения си дом.

Тези и още много интересни факти за банките и управлението на парите онлайн разказа представителят на АУВ Илка Димова на учениците от ОУ „Двайсти април“ в Панагюрище. Пет отбора от 6 клас се включиха във финансовия куиз, част от инициативата „Мисия платено“.

Отбор „Хакерите“ и отбор „Богатите“ завършиха с равен брой верни отговори. Победителят се определи в оспорван блиц двубой между капитаните на двата отбора. Голямата награда грабнаха Мария, Кристина, Светлана и Лъчезар от отбор „Богатите“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn