ОУ „Двайсти април” с двама претенденти за участие в регионалния кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

ОУ „Двайсти април” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, съобщиха от школото. Божидара Карагьозова се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 6-ти март. Божидара Карагьозова спелува правилно думата theory (теория) и победи Микаела Славейкова, която остана втора. И двете ученички имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018 г. в гр. Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 28 април 2018 в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 311 училища в страната  от 24 февруари  до 2 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е Любомир Янев от ЧОУ „Меридиан 22“, гр. София.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn