ОУ „Проф. Марин Дринов“ и тази година ще се включи в инициативата на природозащитната организация WWF – „Часът на Земята”

Знаковото световно събитие на WWF, Часът на Земята, тази година ще бъде на 24 март от 20:30 ч. до 21:30 ч. и за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата.

И тази година дриновци ще организират  редица мероприятия в подкрепа на световната инициатива, съобщиха от училището. В периода 19-23 март, учителите по ИТ ще изготвят с учениците от 5-ти клас презентации на тема „Свържи се с природата”. Ще бъдат изработени и разпространени брошури „Основни идеи за икономия на енергия”. „Часът на Иви и Енчо. Уроци за енергия и икономия”, под този надслов ще премине на 20 март часът на класа за учениците от 2, 3 и 4 клас. На 22 март, от 14:00 часа, в актовата зала на ОУ „Проф. Марин Дринов“ ще се проведе еко – състезание  „Свържи се с природата” в групите за целодневна организация в 4 клас. На 23 март ще бъдат изработени постери в училищните коридори. За час на тъмно в подкрепа на Земята, на 24 март от 20:30 ч. до 21:30 ч., призовават дриновци.
Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени.

Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.
Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., Часът на Земята вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn