ОУ „Проф. Марин Дринов“ с двама претенденти за участие в регионалния кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

ОУ „Проф. Марин Дринов“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, съобщиха от школото.


Даниел Чамов от Vа клас, с учител Иванка Кавъркова, се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 23.02.2018 г. Даниел спелува правилно думата salty (солен).

На второ място е Полина Филева от VIа клас, с учител Тамара Чолакова.
Победителите ще участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018 г. в град Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 28 април 2018 в София.

Училищното състезание бе журирано от учителите по английски език – Величка Маслева, Иванка Кавъркова и Тамара Чолакова. Г-жа Маслева бе и водещ на състезанието, а диктор – г-жа Иванка Кавъркова.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 311 училища в страната от 24 февруари до 2 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е Любомир Янев от ЧОУ „Меридиан 22“, гр. София.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn