Официално бе открита новата сграда на Детска градина „Мечо Пух“

gr1Новата сграда на Детска градина „Мечо Пух“ в село Оборище беше открита официално днес, 28 септември. Гости на празничното събитие бяха председателят на Общински съвет Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кметът Галина Матанова, общински съветници, началникът на РУ-Панагюрище гл.инсп. Петко Шотлеков, директори на училища и детски градини от общината, жители на селото. Празничен водосвет отслужиха отец Румен и отец Богомил. Тържеството откри директорът на ЦДГ „Мечо Пух” Таня Брандийска. Поздрав отправиха градоначалникът Белишки и заместник-кметът Матанова.

Своите искрени благодарности към Община Панагюрище, с чиято финансова подкрепа беше подновена и оборудвана сградата, отправи кметът на селото Милко Ангелов. Проектът за изграждане на нова сграда на детската градина в село Оборище е в изпълнение на един от приоритетите в Програмата за управление на община Панагюрище 2015-2019 година: „Качествено образование и възпитание на всяко дете и ученик – утвърждаване на детските градини като позитивна система за провеждане на модерно, достъпно, качествено и непрекъснато образование“.

Малчуганите от детското заведение поздравиха своите гости с песни, стихове и танци. В програмата взеха участие и децата от танцов ансамбъл „Звънче” към местното НЧ „Св. св. Кирил и Методий- 1912”.

gr7gr6Лентата на новата сграда на детската градина прерязаха председателят на Общински съвет Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кметът Галина Матанова, кметът на селото Милко Ангелов и директорът на детското заведение Таня Брандийска. Всички присъстващи разгледаха с удоволствие новия дом на малчуганите от селото и зарадваха децата с подаръци.  С финансовата подкрепа на община Панагюрище старата сграда на  училището в село Оборище беше напълно преобразена по всички изисквания на съвременното строителство. Поставена бе дограма, има изолация и пожароизвестителна инсталация. Обзаведени с нови мебели са занималня, спално помещение и модерна кухня. Към момента ЦДГ „Мечо Пух” посещават 20 деца на възраст от 3 до 6 години. Екипът се състои от един директор с група, един учител и двама човека помощен персонал.gr4 gr3gr2gr5

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn