Официално бе открито второто издание на престижния Международен турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open

Панагюрище е община с традиции в спорта и не са малко имената на изявените спортисти, които с постиженията и отличията си са прославили България в престижни европейски и световни състезания и турнири. Това каза кметът на община Панагюрище Никола Белишки по време на официалната церемония на второто издание на престижния Международен турнир по тенис на маса 2016 ITTF  World Tour ASAREL Bulgaria Open, която се състоя на 25 август в зала „Арена Асарел“. Изпълнения на Мажоретния състав при Обединен детски комплекс-Панагюрище поставиха начало на церемонията.5 7 6 Второто издание на турнира, в което участват отново спортисти от световна величина, потвърждава факта, че Панагюрище е спортен център, каза в приветствието си инж. Делчо Николов – изпълнителен директор на генералния спонсор на турнира – „Асарел-Медет“ АД.  Участниците и гостите на събитието бяха приветствани и от Гу Хонсин – съветник по културните въпроси към Посолството на Китайска Народна Република, който припомни за споразумението за сътрудничество между България и Китай в областта на спорта, и от Иван Александров – председател на Сдружение Asarel Bulgaria Open. Александров подчерта, че Панагюрище отново е столица на спорта в България за пет дни и постави началото на второто издание на Международния турнир по тенис на маса, а след това последва символично първо разиграване на централната маса и парад на нациите. Поздравителен адрес бе изпратил министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

13 8 17 11 2

Сред официалните гости на церемонията бяха още Христо Калоянов – председател на Общински съвет – Панагюрище, Александър Чобанов – директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД, Гай Хуей Чанг – вътрешнотърговски мениджър на Double Fish (официален доставчик на масите и мрежите за турнира),  Красимир Симеонов – официален представител на Double Fish за България, Милен Марков – представител на Пенсионно осигурителна компания „Съгласие“, Стефан Китов – председател на Българска федерация по тенис на маса, Вики Елефтериаде – управител на турнира, Мария Ципу – главен съдия, Цветозар Христов – директор на турнира и Иван Нетов – председател на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище.

С 55 участници повече в сравнение с миналата година и двойно повече чуждестранни състезатели, стартира състезателната програма на Откритото първенство на Българи по тенис на маса 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open  на 24 август в Панагюрище. Международното спортно събитие привлече 140 състезатели от 23 държави, от които 18 тенисисти са в Топ 100 на Световната ранглиста. Спортната надпревара ще приключи на 28 август с финалните мачове за мъже и жени двойки и сингъл, а победителите ще си тръгнат с парична премия от $ 9 100 и 200 точки за класиране в Световната ранглиста.

3 15 IMG_8708

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn