Официално откриване на дарителския проект „70 чешми за родния край“

Официалното откриване и освещаване на дарителския проект „70 чешми за родния край” на фондация „Цоцорков род” се състоя на 19 октомври при новоизградената чешма в градския парк в Панагюрище.

Със съграждането на 70-те чешми, които са разположени на територията на общините Панагюрище и Стрелча, се спазва стародавната традиция, която векове наред носи послание за съпричастност към обществото, за себеотдаване и желание да бъдеш полезен, да те запомнят с добро“.

1 cheТова каза изпълнителният директор на „Цоцорков род“ Ирина Ботева във връзка с мотивацията за осъществяването на пор2 chедния проект на фондацията, чийто председател е проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Водосвет за здраве и благополучие отслужи архиерейският наместник протойерей отец Атанас Манолов. На събитието присъстваха зам.-председателят на фондация „Цоцорков род” Атанаска Цоцоркова, членове на Управителния съвет и на фамилията, много гости.
Човеколюбивата инициатива на фондация „Цоцорков род” бе подкрепена и от изпълняващите длъжността кметове в населените места на общините Панагюрище и Стрелча по време на получаването на дарителските договори за новоизградените чешми.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn