Официално ще бъде отрит турнирът Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. След 17 часа входът ще е свободен

Днес от 17:30 в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище е официалното откриване на турнира Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. В 19:30 часа председателят на Управителния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков официално ще връчи учредените награди „Лъчезар Цоцорков“ на най-изявените български тенисисти през годината при мъжете и жените – Мария Йовкова и Стефан Тодоров. 

След 17 часа входът в зала „Арена Асарел“ ще бъде свободен.

Откритото първенство на България е едно от дванадесетте събития, в което състезателите ще се борят, освен за титла и дял от наградния фонд, и за квалификация за място на Гранд финалите на ITTF World Tour. Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open се играе на 12 маси марка Double Fish Rollaway, а топките са DHS 40+, които са едни от основните спонсори. В края на турнира ще бъдат връчени общо 6 титли: мъже и жени сингъл, за двойки мъже и жени и сингли за младежи и девойки до 21 години. Мачовете ще се играят до 3 от 5 успешни гейма при състезателите до 21 години и при двойките, и 4 от 7 при мъжете и жените. Главен съдия на турнира отново е Мария Ципу, а управител на турнира – Вики Елефтериаде. Точките, които състезателите ще получат за световната ранглиста, са по 250 за победител и 125 при мъже и жени сингъл, и по 200 за победител и 100 за финалист при мъже и жени двойки.

Генерален спонсор на откритото първенство на България – Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open е „Асарел-Медет” АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона на Панагюрище. Тази година освен патрон на спортното събитие, Министерството на младежта и спорта подкрепя турнира и финансово с 30 000 лв. целеви средства. Спонсори и тази година са и немската фирма „Liebherr”, българската пенсионноосигурителна компания „Съгласие”, китайската транспортна компания „Seamaster”  и много други наши и чужди дружества. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn