Очакват се значителни валежи от дъжд в област Пазарджик, в планинската част – от сняг и силен вятър

Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик уведомяват, че по прогноза на НИХМ – БАН за област Пазарджик се очакват значителни валежи от дъжд, в планинската част – от сняг и силен вятър. Очакват се снежни виелици и условия за образуване на преспи и навявания.

При възникване на критична (бедствена) ситуация, своевременно да се уведомява:

– Оперативният дежурен телефон в ОЦ при РДПБЗН – Пазарджик – 034 44 11 12; 034 444 187; 034 43 41 60;

– Дежурният телефон на Община Панагюрище – 0878 87 26 99; 0357 600-70 и 0357 632 -18.

Нормална е обстановката в община Панагюрище, пътищата са проходими при зимни условия, обработват се със сол, пясък и препарата айсмел“, каза за Oborishte.bg заместник кметът Георги Павлов. На територията на град Панагюрище работят 8 машини, а общинската пътна мрежа се поддържа от 4. Във всяко от селата работи по една машина.

Припомняме, че панагюрска фирма ще осигурява зимното поддържане на общинската пътна мрежа, разположена на територията на община Панагюрище за сезон 2017/2018 година. Снегопочистването и опесъчаването на четвъртокласната пътната мрежа, за които носи отговорност фирмата изпълнител на обществената поръчка, е с дължина 40.30 км. В Панагюрище и селата за почистването на снега се грижи ОП „Чистота“. Пътят, който е част от Републиканската пътна мрежа се почиства от Областно пътно управление – Пазарджик и е в добро състояние, увери заместник кметът Павлов.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn