Очна ставка между Иван Евстатиев и пострадалото непълнолетно момиче ще поиска на 13 декември от съда адвокат Ташкена Колчева

Очна ставка между подсъдимия Иван Евстатиев и пострадалото непълнолетно момиче от Стрелча ще поиска на предстоящото съдебно заседание на 13 декември адвокатът на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча, Ташкена Колчева, съобщи videlinabg.com. В същия ден в Районен съд – Пловдив, предстои и разпит на още свидетели, както и внасяне на искания за възлагане на допълнителни експертизи, добави Колчева.

tashkena

Според нея очната ставка между двамата се налага, тъй като момичето не казва цялата истина за случилото се през януари 2016 г. Заседанието ще се състои при закрити врата заради възрастта на потърпевшата.

Припомняме, че заседанието по наказателното дело срещу Евстатиев, което трябваше да се състои на 14 ноември, беше отложено за 13 декември. Причината бе заболяване на съдията-докладчик Кацарев. Припомняме също, че Евстатиев е обвинен в извършване на две престъпления – по чл. 152 ал. 2 от НК – за съвкупление с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние и по чл. 193 ал. 1 от НК – че е опил с алкохолна напитка същото лице. Делото стартира на 11 октомври с разпити на свидетели и продължи на следващия ден в Районен съд – Пловдив, а съдията остави без уважение искането за изменение мярката за неотклонение на Иван Евстатиев от „задържане под стража” в по-лека такава. Съдът намери, че не са налице доказателства за настъпили нови обстоятелства, които да променят извода му за наличие на реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn