Павел Ширилинков и Иван Митовски спечелиха трети места от Международния мемориален маратон „Съединение“

Ширилинков се готви за Балканиада, цели се и към Световно първенство в Австралия

Трето място спечели лекоатлетът ветеран Павел Ширилинков на 41-я Международен мемориален маратон „Съединение“.  Ширилинков участва в полумаратона, като на 23-километровото трасе стартираха около 200 атлети от цяла България, сред тях и отбор от турския град Бурса. Лекоатлетът на панагюрския КЛА „Борис Мулешков” се състезава при ветераните над 60 години и записа време 1 час, 47 минути и 6 секунди. Друг негов съотборник, Иван Митовски, също спечели трето място във възрастовата група над 45 години. Призьорите получиха предметни награди. Стартът на традиционния маратон на 6 септември бе даден на пл. „Съединение“ в град Съединение, а финалът бе на пл. „Съединение“ в Пловдив. Росен Лилов от София и Анита Кръстева от Велико Търново станаха победители в двете категории /мъже и жени/ на маратонското бягане.

Ширилинков активно се готви за предстоящото му участие на Балканиадата по лека атлетика за ветерани, която ще се проведе от 23-25 септември 2016 г. в Нови Сад /Сърбия/. Участие в спортния форум ще вземе и Мария Ангелова от КЛА „Борис Мулешков”.

През последната година Ширилинков записа редица успешни стартове в национални и международни състезания, а за края на тази година си е поставил амбициозната цел да участва на Световното първенство за ветерани, което ще се проведе от 26 октомври до 6 ноември 2016 г. в Пърт (Австралия). Атлетът влага много лични средства, желание и спортен хъс, за да може да се състезава. Амбициозният спортист се надява, че ще може да намери и спонсори, които да обезпечат част от разноските по участието отвъд океана.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn