Пазарджик е сред областите, в които има най-голям спад в оценките от матурите

Пазарджик е сред областите, в които има най-голям спад в оценките от държавните зрелостни  изпити. Според МОН по области София-град, Варна, Пловдив и Смолян се представят най-добре по български език. Кърджали, Разград и Силистра – най-слабо. Една област само е повишила резултата си спрямо миналата година – Варна. Тези, които отбелязват най-голям спад, са София област, Пазарджик, Благоевград и Кърджали.

На втория Държавен зрелостен изпит (ДЗИ) в област Пазарджик са се явили 1724 зрелостници, като най-много са по биология и здравно образование – 666, съобщават от РИО – Пазарджик. Те са показали среден успех 3.96, който е с 0.17 по-нисък от предходната учебна година. В рамките от 0.01 до 0.64 е спадът в средния успех по учебните предмети математика (0.01), английски език (0.15), история и цивилизация (0.28), философски цикъл (0.40), география и икономика (0.64).

Най-добре са се представили зрелостниците по чужди езици и по химия и опазване на околната среда, както на национално, така и на регионално ниво. По тези предмети обаче е най-малък броят на явилите се –  по френски език са двама, по руски език – един, по химия и ООС – 5.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn