Пазарджик и областта ще бъдат домакини на Международната колоездачна обиколка на България, която се завръща след двегодишна пауза

Тази година Пазарджик и областта ще бъдат домакини на  67-мата Международна колоездачна обиколка на България, едно от най-популярните състезания, което събира именити спортисти от цял свят. Надпреварата се завръща след двугодишно отсъствие от календара. Това обявиха от Българска федерация колоездене (БФК) и ДЗИ.

Стартът ще бъде даден на 27 юли в 18:00 часа в София пред храм-паметник „Александър Невски“. В рамките на четири етапа колоездачите ще преминат през 10 града в България и ще изминат 538 километра. Първият етап е на 28 юли и включва 128 километра по трасето София – Боровец – Пазарджик. На следващия ден колоната ще премине най-тежкия етап в състезанието – 148 километра от Пазарджик до Пловдив, който трае два дни. Този етап включва изкачване до язовир „Батак” от Пазарджик на 29 юли, а тук именно ще се реши до голяма степен крайното класиране, смятат специалистите. Третият етап е най-дългият в 67-мата Обиколка на България – 151 километра по трасето Пловдиив-Чирпан-Сливен, който е особено ветровит под Сините камъни. На 31 юли състезателите ще изминат 110 километра между Сливен и Бургас, където ще завърши 67-мата МКОБ.

На старт ще застанат над 120 състезатели от 20 отбора. Сред тях се отличава един UCI ProTeam състав – Nippo Delko One Provence. Френският тим ще бъде воден от трикратния победител в Обиколката на България Христо Зайков, който е спортен директор, а голямата звезда в състава е етапният победител в Тур дьо Франс и Джиро д’Италия Рамунас Навардаускас. В състезанието участие ще вземат пет български отбора.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn