Пазарджик ще бъде домакин на регионален форум за Южен централен район на тема: Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2014-2020

Регионалната среща се организира от Министерство на икономиката и Областна администрация Пазарджик във връзка с изпълнение целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация. Срещата е част от поредицата регионални форуми във всички области на страната.

Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) е разработена в съответствие със стратегията на ЕС „Европа 2020” за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. Стратегията е тематично предварително условие, от изпълнението на което зависи отпускането на средства по Оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност“ и „Образование и наука за интелигентен растеж“ 2014-2020. Ще бъдат представени и настоящите конкурсни процедури по оперативните програми на Министерство на икономиката и Министерство на образованието и науката.
Поканени за участие са представители на областните администрации от Южен централен район, общините от област Пазарджик, регионалния представител на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия, РИО Пазарджик, Българо-германският център, сдружения на работодатели от региона.
Форумът ще се проведе на 19.07. 2016г. /вторник/, от 14.00ч., в Пленарна зала на община Пазарджик.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn