Паметен знак „За спомен от родените 50 години преди теб” получиха 130 деца от община Панагюрище, родени през 2019г.

Паметен знак „За спомен от родените 50 години преди теб” получиха 130 деца от община Панагюрище, родени през 2019г. Тържествената церемония се състоя на 20-ти септември в градския парк. Това е първата подобна инициатива на празнуващите 50-годишнина да оставят следа в паметта на града и общината.

Идеята се зароди по време на подготовката на юбилейната среща на Набор 69-ти.  Инициативен комитет в състав: Ирина Ботева, Магдалена Джолова, Таня Симеонова, Цветана Караколева, Дариана Коруджиева и Таня Ефтимова, който организира тържественото отпразнуване на 50-годишния юбилей на Набор 69-ти, се зае с реализацията на проект „За спомен от родените 50 години преди теб“.

Паметният знак бе изработен от „Българска монетна къща“ по специален проект на Инициативния комитет. Финансирането бе осигурено от сънаборник, който живее и работи в чужбина, пожелал анонимност . Членовете на комитета издириха родените през 2019 г. деца. Инициативата се прие с пълна подкрепа от родителите и те заявиха своята съпричастност.

В слънчевия септемврийски ден паркът се изпълни с детска глъч и много усмивки, топли думи на благодарност от щастливите родители на малчуганите. Стотици снимки запечатиха вълнуващото събитие.

Искрено се надяваме, че Паметният знак ще бъде емоционален спомен от Набор 69-ти за родените през 2019 г.“, споделиха организаторите от Инициативния комитет.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn