Паметен знак „За спомен от родените 50 години преди теб” ще получат 130 деца от община Панагюрище, родени през 2019г.

За спомен от родените 50 години преди теб”, под това мото, родените през 1969 г. от община Панагюрище, създадоха проект, който да остави спомен за децата, родени 50 години по-късно – през 2019 г. Идеята се зароди по време на подготовката на юбилейната среща на Набор 69-ти. Това е първата подобна инициатива на празнуващите 50-годишнина да оставят следа в паметта на града и общината. Инициативен комитет в състав: Ирина Ботева, Магдалена Джолова, Таня Симеонова, Цветана Караколева, Дариана Коруджиева и Таня Ефтимова, който организира тържественото отпразнуване на 50-годишния юбилей на Набор 69-ти, се зае с реализацията на проект „За спомен от родените 50 години преди теб“.

Финансирането е осигурено от сънаборник, който живее и работи в чужбина. Членовете на комитета издириха родените през 2019 г. деца. Инициативата се прие с пълна подкрепа от родителите и те заявиха своята съпричастност. 130 деца ще получат паметен знак под формата на двустранен сребърен медал с изобразено мотото на проекта на лицевата страна. Паметният знак е изработен по специален проект от „Българска монетна къща“, които се справиха изключително професионално и качествено.

Поради наложените ограничения от извънредното положение във връзка с разпространиението на COVID 19 през м. март 2020 г., тържествената церемония се отложи за по-късно. На 20 септември 2020 г.,/неделя/, от 16:30 часа, в градския парк на гр. Панагюрище тържествено ще бъдат връчени паметните знаци.

Искрено се надяваме, че Паметният знак ще бъде емоционален спомен от Набор 69-ти за родените през 2019 г.“, заявяват организаторите от Инициативния комитет.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn