Паметна плоча на героите от Април 1876 г. от наследници на Делчо Уливеров беше открита в село Поибрене

На 19 юни в село Поибрене  беше открита паметна плоча на героите от Април 1876-та година. Инициативата за нейното поставяне е на наследниците на Делчо Уливеров -първенец на село Поибрене, председател на революционния комитет, представител във Великото народно събрание на Оборище. Паметната плоча се намира срещу бюст-паметника на свещеник Недельо Иванов, също активен участник Априлската епопея. Преди откриването на паметния знак шествието от Уливеровия  род  поднесе цветя пред паметника на героя от Април 1876 година и  почете паметта му.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Традиционният празник на село Поибрене  започна с водосвет в църквата „Света Троица”, която чества храмовия си празник на Петдесетница. Беше осветен и раздаден курбан за здраве.   В музикалната програма на площада в селото  взеха участие танцовите състави „Ибърски ритми” и „Гореща кръв” при местното НЧ „Ванчо Пашов – 1884”, с ръководител Величка Пандурова.

poibrene1

За доброто настроение на жителите и гостите на селото се погрижи оркестър „Тракийски славей”. Официални гости на празника бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки и общински съветници.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn