Панагюрище грейна с коледна украса

Коледната украса на Панагюрище грейна тази вечер. Поради усложнената епидемична обстановка обаче тази година това се случи без обичайните тържества, за да бъде запазено здравето на хората .

Приказно Коледно дръвче засия на площад „20-ти април“, обградено от атрактивни светлинни елементи. Празнично озарени са фасадите на сградите на Народно читалище „Виделина-1865” и Градския универсален магазин. С празнична украса грейна фасадата на Театър Дом-паметник, а в градинката заблестяха светещи ангели.

Освен на площад „20 април” светлинни и фигурални елементи заблестяха в градинката на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Георги С. Раковски“ и на площад „Павел Хаджилуков“. Красиви светлинни елементи създават празнично настроение на улица „Георги Бенковски“ и на улица „Райна Княгиня“. Два коледни къта – в градинките при бензиностанция „Лукойл“ и бензиностанция „Петрол“ ще посрещат жителите и гостите на града.

В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници, на площад „Райна Княгиня” коледна шейна, еленчета и елхички ще разказват „Зимна приказка”. За всички панагюрски деца специална пощенска кутия ще очаква писмата с желания до Дядо Коледа.

Тази година новогодишни празници ще бъдат по-различни. Трудните дни са ежедневие, но декември е пълен и с дълго чакани празници. Затова всяка елхова клонка, гирлянд или шарена играчка могат да донесат топлина и уют в дома или офиса, да събудят надежда за по-добри и здрави дни.

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn