Панагюрище грейна с коледна украса

Коледната украса на Панагюрище грейна тази вечер. Десетки панагюрци се събраха на централния площад „20 април“  за символичното запалване на светлините на коледната елха.

Усещането за празник завладя всички още с първото изпълнение на хора на „Децата на Панагюрище”, в който се включиха възпитаници на музикалните педагози Пепа Филина, Юлия Богоева, Величка Маслева, Иван Иванов и Ани Пенева.

Коледният елф Бърборио забавляваше малчуганите, а владетелят на магията Ериксон ги заплени с атрактивните си фокуси. В мразовитата ноемврийска вечер гореща Коледна латино фиеста завихри певецът Искрен Пецов.

 Радостна за най-малките бе появата на Дядо Коледа. Добрият старец обеща подаръци за всички послушни деца. Пожела им да бъдат здрави, а празниците да бъдат прекрасни за малки и големи.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки даде началото на обратното броене до запалването на светлините на коледната елха, като пожела на всички здраве, много усмивки, топлина, много вяра и надежда за доброто бъдеще.

Всички присъстващи заедно отброиха последните секунди до запалването на коледните светлини и празничната украса на града. Пищна заря освети небето над Панагюрище.

 

 

Приказно Коледно дръвче засия на площад „20-ти април“. Нови светлинни елементи допълват украсата на площад „20-ти април“. Празнично озарени са фасадите на сградите на Общината, Народно читалище „Виделина-1865” и Градския универсален магазин. С нова украса грейна фасадата на Театър Дом-паметник, а в градинката заблестяха светещи ангели.

Освен на площад „20 април” светлинни и фигурални елементи заблестяха в градинката на кръстовището на улиците  „Георги Бенковски“ и „Георги С. Раковски“ и на площад „Павел Хаджилуков“. Нови светлинни елементи създават празнично настроение на улица „Георги Бенковски“ и на улица „Райна Княгиня“. Два коледни къта – в градинките при бензиностанция „Лукойл“ и бензиностанция „Петрол“ ще посрещат жителите и гостите на града. В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници, на площад „Райна Княгиня” нова коледна шейна, еленчета и елхички ще разказват „Зимна приказка”. За всички панагюрски деца специална пощенска кутия ще очаква писмата с желания до Дядо Коледа. За трета поредна година в Панагюрище ще отвори врати и Коледен базар в пет специално изработени къщички.

Коледното настроение в Панагюрище ще продължи през целия декември с различни събития.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn