Панагюрище е домакин на международен форум

Панагюрище е домакин на Българо-сръбско-македонски форум, организиран от Национална асоциация на общинските служители в България, съвместно с фондация Ханс Зайдел. Двудневният форум бе открит днес, 29 февруари, съобщават от местната администрация.
Темата на форума е „Етика в местната власт и обмен на добри практики в публично-частното партньорство“.
С презентация и представяне на успешно реализираните проекти с европейско финансиране и публично-частно партньорство, кметът на община Панагюрище Никола Белишки постави началото на международния форум.
Във форума участват Валентин Лазаров – председател на Управителния съвет на Национална асоциация на общинските служители в България, Богдан Милчев – ръководител на фондация „Ханс Зайдел“ за България, проф. д-р Йордан Ботев от Софийски университет „Свети Климент Охридски“, Жан Станоевски – председател на Фондация „Балкан нет“, кметове и представители на общини от Сърбия и Македония.
В рамките на първия ден на форума, проф. д-р Йордан Ботев представи на участниците следните теми: „Етика на местната власт“, „Откритост и прозрачност“, „Добро управление в публично-частното партньорство“, „Етикет за добро управление“.
Община Панагюрище организира съпътстваща програма за участниците в събитието – туристическа обиколка на града и посещение на местна винарска изба.
На 1 март форумът ще продължи с презентация на проекти за трансгранично сътрудничество между България и Македония, представена от председателя на Фондация „Балкан нет“.
Добри практики в реализацията на проекти и публично-частно партньорство ще представят кметовете и представителите на общините в Сърбия и Македония.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn