Панагюрище е домакин на Национално състезание по химия

Близо 140 ученици от цяла България идват в Панагюрище, за да покажат  задълбочени знания в областта на химията и опазването на околната среда. Поводът е Националното състезание по химия и опазване на околната среда „Тестови задачи за ученици в гимназиалния етап”, което ще се проведе от 12 до 14 април в СУ „Нешо Бончев”. Организатори са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието-Пазарджик и СУ „Нешо Бончев”-Панагюрище, под патронажа на кмета на Община Панагюрище.

Официалното откриване ще бъде на 12 април и ще започне от 17:30 часа с Шествие от площад „20 април” до зала „Арена Асарел”. В него ще се включат Представителен мажоретен състав към СУ „Нешо Бончев“, Духов оркестър „Делчо Радивчев“, представители на МОН, Община Панагюрище, РУО, Национална комисия, участници и ръководители.

Състезателната програма ще се проведе на 13 април от 08:00 до 13:00 часа в сградата на СУ „Нешо Бончев”, а обявяването на резултатите и награждаване на участниците ще се състои на 14 април от 11:00 часа в зала „Луда Яна” на хотел „Каменград”.

Националното състезание по химия и опазване на околната среда предоставя възможност за изява на ученици със задълбочени знания и придобити умения и компетентности в областта на химията и опазването на околната среда.  Освен това осигурява условия за проверка и оценка на постиженията на учениците и формиране на увереност при участието им в състезателни прояви; дава възможност на учителите, училищата и регионите в страната да сравняват на национално ниво обективно измерени постижения в областта. Не на последно място състезанието проверява постигането на държавните образователни изисквания за учебно съдържание и целите на обучение по химия и опазване на околната среда.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn