Панагюрище е сред общините, предоставящи услуги през смартфона след интеграция с Evrotrust

За първи път петдесет и две общини в България – близо 20% от всички в страната, започнаха да предоставят услугите си на гражданите и бизнеса чрез отдалечена e-идентификация и посредством е-подписи на документи директно през мобилния телефон – най-бързият и удобен начин за отдалечено получаване на административна услуга, което пести време и средства.
Това стана възможно след интеграция на Evrotrust Technologies в портала за електронни административни услуги  auslugi.com, в който към момента са включени 52 общини в България. Evrotrust осигурява технология и мобилно приложение за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща изцяло по дигитален път, без аналог в света като функционалност,

Първата община, интегрирала Evrotrust, е Бургас. Община Панагюрище също е сред общините, предоставяща услугата.
“ Това е голяма стъпка към дигиталната трансформация на държавата ни. Evrotrust е мощен инструмент за дигитализация на услугите на държавната администрация, което носи огромни ползи и предимства на гражданите и бизнеса и очакванията ни са постепенно да бъдем интегрирани от всички институции”, коментира проф. д-р Георги Димитров, член на съвета на директорите на Evrotrust.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn