Панагюрище запя в един глас

Хиляди хора се стекоха на централния площад в Панагюрище, за да станат част от гражданската инициатива за групово изпълнение на песента за Райна Княгиня. Събитието бе отговорът на панагюрци и съмишленици от цялата страна на провокативния клип с изпълнението на емблематичната за Панагюрище песен на турски език.

Събитието започна с изпълнение на химна на Република България. Хора от всички поколения изпълниха Мемориален комплекс „Априлци“, развяха българския трибагреник и дружно запяха в един глас песента за Райна Княгиня.

1

IMG_7914Тон на песента даде Никола Скачков. Без да бъде казана и дума с политически нюанс, организаторът на събитието Иван Хаинов приветства всички, които присъстваха на събитието, обединени от едно чувство – за национална идентичност. Патриотичната 4атмосфера бе допълнена с присъствието на влезлите в образите на Райна Княгиня и Георги Бенковски представители на РК „Традиция“, облечените в народни носии хора, изпълненията на Духов оркестър „Делчо Радивчев“, въодушевлението на всички, които бяха в подножието на Маньово бърдо. Съвсем по български, събитието не мина без традиционно българско хоро.

IMG_7947090909 989898 87878787

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn