Панагюрище засия в коледни светлини /видео/

Коледната украса на Панагюрище грейна тази вечер. В изпълнение на мерките против разпространение на Covid-19 тази година, както и през миналата, това се случи без тържествена програма и превърналия се в любим на всички „Хор на децата на Панагюрище“.

Много се надяваме, че коледните светлини ще стоплят и ще подкрепят духа на всеки един от нас, че всеки дом ще бъде озарен с повече вяра, надежда, любов! Пожелаваме на всички най-важното – здраве, и всички семейства да бъдат благословени!“, каза заместник кметът на община Панагюрище Галина Матанова. След това по традиция, всички присъстващи на централния площад „20-ти април“ заедно отброиха последните секунди преди запалването на празничните светлини.

Приказно Коледно дръвче засия на площад „20-ти април“, обградено от атрактивни светлинни елементи. Празнично озарени са фасадите на сградите на Народно читалище „Виделина-1865” и Градския универсален магазин. С празнична украса грейна фасадата на Театър Дом-паметник, а в градинката заблестяха светещи ангели.

Освен на площад „20 април” светлинни и фигурални елементи заблестяха в градинката на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Георги С. Раковски“ и на площад „Павел Хаджилуков“. Красиви светлинни елементи създават празнично настроение на улица „Георги Бенковски“ и на улица „Райна Княгиня“. Два коледни къта – в градинките при бензиностанция „Лукойл“ и бензиностанция „Петрол“ ще посрещат жителите и гостите на града.

В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници, на площад „Райна Княгиня” коледна шейна, еленчета и елхички ще разказват „Зимна приказка”. За всички панагюрски деца специална пощенска кутия ще очаква писмата с желания до Дядо Коледа.

Община Панагюрище и тази година обогати коледната украса, за да повдигне духа на всички за повече вяра, обич, надежда за здраве и благоденствие.

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn