Панагюрище засия с коледна украса

Традиционното тържествено запалване на светлините на коледната елха в Панагюрище и тази година се превърна в незабравим празник за жителите и гостите на града и даде тон на коледното настроение в дъждовния първи ден на месец декември.

Усещането за празник и за наближаването на онова вълшебно време от годината завладя всички още изпълненията на талантите от хор „Децата на Панагюрище“, които изпяха весели коледни песни.

 

В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници ни пренесоха Денс формация „Олимпея“, с ръководител Мариета Попадиина, които представиха танца „Коледна закачка“ и Мажоретен състав при ЦПЛР – Панагюрище с ръководител и хореограф Елеонора Найденова с танца „Коледна магия“.

Талантливата Надежда Ковачева завладя публиката с прекрасното си изпълнение на популярна коледна песен.

С празничния спектакъл „Бяла магична приказка” станахме свидетели на невероятно шоу, а водещ беше известният български илюзионист Боби Шоу, който с песни и танци вдигна градусите на настроението на малки и големи. Атракция в спектакъла бяха триметровият полярен мечок Миша, Снежко и приказният принц, които предизвикаха истински фурор сред децата.

На площад „20 април” пристигна и Дядо Коледа, който поздрави всички за предстоящите празници и покани кмета на община Панагюрище Никола Белишки за кулминацията на празника – запалването на коледните светлини.

Скъпи деца, уважаеми жители на община Панагюрище! Радвам се, че за 12-ти пореден път заедно с г-жа Матанова и вас имаме удоволствието да запалим коледната елаха на общината! В навечерието на Коледните и Новогодишните празници нека си пожелаем най-вече здраве, нещо, което ни е много важно! Да дарим на всеки един до нас, във всеки един дом много щастие, обич и топлина!“, каза градоначалникът Белишки и даде началото на обратното броене до запалването на светлините на Коледната елха.

Всички заедно отброихме последните секунди до запалването на светлините на Коледната елха и приказната украса на града, а празнични илюминации оповестиха заветния момент.

Целият месец декември е изпълнен с много събития, които не само ще допринесат за празничната атмосфера, но и ще разкрият онази споделеност на доброто, вярата и надеждата, носеща вълшебния дух на Коледа.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn