Панагюрище отбеляза 186 години от рождението на Васил Левски /видео/

На 18 юли се навършват 186 години от рождението на Васил Иванов Кунчев, който остава в историята като Левски и Апостола на свободата. Идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация и на Българския революционен комитет.

В Панагюрище признателност към живота и делото на една от най-светлите личности в българската история беше изразена днес, пред паметната плоча на Васил Левски в двора на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм.

На събитието присъстваха представители на Общинска администрация, Исторически музей-Панагюрище, учители и ученици, посещаващи летните занимания, организирани от ЦПЛР-Панагюрище, които представиха кратка литературно-музикална програма.

Нека си спомним за делото му не само в този паметен ден! Нека си спомним героя, неговия завет, саможертвата му. Нека си спомним какво му дължим на него, на себе си, на България. Нека го направим днес, за да е благословен този ден, за да е благословена България!“, призова в словото си за делото и живота на великия българин Сабина Барзекова, екскурзовод при Исторически музей-Панагюрище.

Цветя пред паметната плоча на Апостола бяха поднесени от името на община Панагюрище, Исторически музей-Панагюрище, Асарел Медет”АД, ПГИТМТ и Център за подкрепа за личностно развитие -Панагюрище.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център Оборище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn