Панагюрище откри новата учебна година със слънце, цветя и усмивки

С много цветя, усмивки и празнично настроение бе преизпълнен първият учебен ден в панагюрските училища и детски градини. Успешна нова учебна година си пожелаха ученици, учители и родители.

DSC08605 DSC08617 DSC08628

Тържественото откриване на новата учебна 2017-2018 година във всяко от училищата започна с издигане на националния флаг, химна и посрещането на училищното знаме.

DSC08611

Зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ в Община Панагюрище Галина Матанова бе официален гост на първия учебен ден в ОУ „20-ти април“.

DSC08665 DSC08669

Възпитаници на училището, изнесоха литературно-музикална програма.

DSC08633

Приветствие към ученици, учители и родители отправи директорът на школото Минка Ланджева. „Започва нова учебна година, с нови предизвикателства, очакват ни нови победи. Пожелавам на всички разочарованията и препятствията да бъдат по-малко. Но, както казва една стара максима, „Всичко онова, което не ни убива, ни прави по-силни”. Аз вярвам, че на 15 юни ние ще се поздравим с по-голяма сила, с повече увереност в собствените си сили, така че да можем да продължим напред и да постигаме мечтите си. Деца, не забравяйте никога, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му”, каза Ланджева. Тя благодари на родителите, че са избрали ОУ „20-ти април“ за своите деца и подчерта, че очаква от тях да бъдат съпричастни към работата на учителите, така че взаимно да си помагат децата да станат добри, успешни и самостоятелни хора в бъдеще. Ланджева допълни, че през новата година в училището продължава работата по проект по програма „Еразъм+”. В началото на месец ноември гости на школото ще бъдат ученици и учители от страните партньори. Обновен е и училищния двор, с нова настилка и зелени площи.  DSC08654

15-ти септември – светло начало, ден, който не присъства в празничния календар на България, но присъства като най-важен в празничния календар на всяко българско семейство. В първия учебен ден българското родно училище приютява всички нас, за да влее  нови сили в изконната българска ценност към просвета, знание и духовност”, каза в приветствието си заместник-кметът Матанова и пожела: „Уважаеми учители, вие водите бъдещето за ръка! Вървете и напред вдъхновено и с любов! Желая ви здраве, дръзновение, нестихващо силно чувство на професионална удовлетвореност.

Скъпи ученици, на вас също желая здраве, вдъхновение, упоритост по пътя на знанието. Именно тук, в родното училище да рисувате своите красиви мечти, да откривате прекрасни приятелства, да творите, да светооткривателствате, и да опознавате най-добрата страна на света.
Мили първокласници, на вас желая приказните страници на детството да продължат да пишат тук нови, още по-вълнуващи приключения, които да ви карат да обичате училището, и с любов да откривате най-красивите страни на живота.
Уважаеми родители, на вас желая в здраве днешният светъл порив да претворите в ежедневна подкрепа за децата си, в открита приятелска ръка, подадена към учителите.
Да ни е честита новата учебна година! Да бъде здрава, успешна, защото панагюрското училище нееднократно е доказало, че е първенец с добрите си практики не само в област Пазарджик, но и в Република България.”

DSC08685 DSC08686

Най-малките ученици в училището – първолаците поздравиха всички с песен и стих.

DSC08699 DSC08704 DSC08705 DSC08728 DSC08729 DSC08732DSC08724

Удари първия школски звънец и директорът Ланджева плисна менче с вода пред учениците. През празничната арка първи преминаха първокласниците, които тази година ще бъдат 44, разпределени в две паралелки с класни ръководители Таня Радева и Дарина Стефанова.1

IMG_8685

С много усмивки, вълнение и трепети премина първият учебен ден и в ОУ „Проф. Марин Дринов”.

IMG_8661 IMG_8671

На добър час пожела на всички ученици и учители директорът на училището Екатерина Футекова. Тя подчерта, че школото получи статут на иновативно училище от Министерството на образованието. В продължение на четири години в него ще се прилагат методики и практики извън стандарта на учебното съдържание.

IMG_8680 IMG_8696

Официалното откриване на новата учебна година бе съпътствано от празнична програма, в която бяха включени и първокласници. Новата учебна година започва с промени в педагогическия състав на училището.

zname vodeshti driddddd1IMG_8653 IMG_8656IMG_8702

Директорката на училището плисна менчето с вода, връчи символичния ключ на знанието на най-щастливите в този ден – първокласниците, които минаха под празнично украсената арка пред погледите на също толкова развълнуваните им близки. Тази година те са 57, разпределени в три паралелки с класни ръководители Спаска Арбалиева, Веселка Борисова и Стефка Стефанова.

IMG_8708 IMG_8712 IMG_8715 IMG_8727 IMG_8745

В СУ „Нешо Бончев“ гости на официалното откриване на новата 2017-2018 учебна година бяха зам.-кметът Галина Матанова и представителят на „Оптикс”АД Светлана Парашкевова.

bonchevbonchev1 bonchev2

Директорът на училището Веска Барова приветства ученици и родители с добре дошли. Тя пожела успешна година на бончевци, и подчерта че школото я посреща с обновен двор и много нови придобивки.

bonchev8

Поздрав към ученици, учители и родители отправи заместник- кметът Галина Матанова.

bonchev6 bonchev7

Последва празнична литературно-музикална програма.

bonchev3 bonchev4 bonchev5

По традиция ученици и учители бяха посрещнати с хляб и сол, а най-развълнувани бяха 58-те първокласници, които за първи път се докоснаха до буквара, за да поемат по пътя на знанието. Техни класни ръководители са Петра Пирдопска, Ени Гаджева и Марийка Проданова.

Първия учебен ден в Професионалната гимназия уважиха с присъствието си представители на фирмите партньори на училището партньори „Асарел-Медет“ АД, „Оптикс“ АД и „Оптикоелектрон груп“ АД – Анна Финджикова, Нели Поптолева, Даниел Даскалов и Соня Славкова.

DSC08735 DSC08755 DSC08763

Здрава и успешна нова учебна година пожела на ученици и учители директорът на Професионалната гимназия инж. Лушка Апостолова. „ 15-ти септември 2017 година е ново начало за 56 осмокласници и 54 деветокласници, които за пръв път ще прекрачат прага на нашето училище. Те ще се обучават в специалностите „Минна електромеханика”, „Лазерна и оптична техника”,”Компютърна техника и технологии”, „Икономическа информатика”, „Автотранспортна техника”, „Промишлена електроника” и „Машини и системи с ЦПУ”.

15-ти септември 2017 година ще бъде ново начало за учениците от 11-ти клас от специалностите „Добивни и строителни минни технологии”, „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии”, „Автотранспортна техника” и „Машини и системи с ЦПУ”,  които за първи път в историята на училището  ще поставят началото на реалната дуална система на обучение. Ще започнат своето практическо обучение в реална работна среда във фирмите- партньори „Асарел-Медет“ АД, „Оптикс“ АД и „Оптикоелектрон груп“ АД.

DSC08765

15-ти септември 2017 година е ново начало и за нашият помощник учител по английски език, американският Фулбрайтов стипендиант Аарън Рос. С финансиране от трите фирми партньори на училището той ще преподава  в Професионалната гимназия по индустриални технологии, предимно  на учениците в дуална форма на обучение. Аарън Рос е завършил бизнес администрация, финанси и застрахователно дело и има две години опит като доброволец на Корпуса на мира в Непал”. Директорът Апостолова пожела на учениците много здраве, нестихваща енергия, нови хоризонти и смели мечти.”Вярвайте на своите учители, защото те са хората, които ще ви помогнат да станете не само по-образовани, но и по- добри граждани на България и света.Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят!”

DSC08747 DSC08749 DSC08789 DSC08790

На учителите Апостолова пожела много здраве и търпение, творческо дръзновение, за да дадат на учениците качествено образование.

DSC08768

DSC08782

Последва кратка програма с весел скеч и песен, изпълнени от възпитаници на Професионалната гимназия.

DSC08788

Успешно начало, щастлива и пълноценна учебна година пожелаха на учениците представителите на „Асарел – Медет”АД.Прочетен бе поздравителен адрес от името на изпълнителния директор инж. Делчо Николов и председателя на Управителния съвет на „Асарел – Медет”АД Димитър Цоцорков.

DSC08794 DSC08801

В доказателство на това, че положения труд и знанията, които са пътя към успеха се забелязват, оценяват и възнаграждават, от фирмата наградиха седем ученици от минни специалности, завършили с отличен успех миналата учебна година.

DSC08806 DSC08815

Своите пожелания за успешна нова учебна година отправиха и представителите на Оптикс“ АД и „Оптикоелектрон груп“ АД.

DSC08821 DSC08828 DSC08832 DSC08839 DSC08848

Апостолова удари първия школски звънец и плисна менче с вода.

DSC08850 DSC08855

В новосъздадената класна стая на открито в двора на учебното заведение,  проект реализиран с помощта на дарените от покойния вече проф.д-р Лъчезар Цоцорков лични средства , първи своят час на класа проведоха учениците от 10”б” клас, с класен ръководител Дечка Мангова.

DSC08864

По същия проект е създаден и спортния кът с фитнес уреди, който е на разположение на всички ученици и учители.

DSC08734

Поздравителни адреси и символични подаръци по повод началото на новата учебна 2017-2018 година от името на ръководството на община Панагюрище получиха всички училища и детски градини на територията на общината.

DSC08710 DSC08712

Благодарение на Фондация “Въздигане” всички третокласници на територията на Община Панагюрище получиха подарък – комикс “Заветът на Кан Кубрат”. Идеята на главните инициатори е да научим децата да бъдат силни, да ги научим да успяват заедно и да градим една силна България, вместо да се проваляме по отделно. С това пожелание Фондация “Въздигане”, в лицето на нейният председател Ивелин Михайлов изпрати своите благопожелания за успешен старт на новата учебна година.

DSC08618

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn