Панагюрище отново се включва в инициативата „Часът на Земята“

За поредна година Община Панагюрище ще подкрепи инициативата „Часът на Земята“, взимайки участие в осмото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята‘2016“, която ще се проведе на 19 март (събота) от 20:30 часа до 21:30 часа, съобщиха от местната администрация. В този един час ще бъде изгасено осветлението на централния площад „20-ти април“ в град Панагюрище и на площадите „Райна Княгиня“ и „Цар Освободител“.

Над един милиард души в света, сред които българите и гражданите на още 119 държави, се очаква да угасят осветлението си за един час като част от световната инициатива „Часът на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF. Оставането за час на тъмно  е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата.

Ръководството на община Панагюрище призовава всички учреждения, институции, фирми и граждани да се присъединят към „Часът на Земята‘2016“, като изгасят осветлението в сградите, офисите и домовете си в подкрепа на инициативата. По този начин всеки ще може да изрази своята съпричастност към проблемите на промените в климата и да заяви готовност за съдействие при тяхното решаване.

Младежите от БЧК-Панагюрище също ще подкрепят инициативата  и ще покажат съпричастност към значимостта на проблема с глобалното затопляне.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn