Панагюрище посреща за пета година Световното първенство по фойерверки

Община Панагюрище за пета поредна година ще бъде домакин на Световен шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017, който ще се проведе в продължение на три дни – 26, 27 и 28 май.Организатор и финансираща събитието е Община Панагюрище, съорганизатор – „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 е „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД. Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

В петото издание на първенството отборите, които ще творят цвят, феерия и красота в небето над Панагюрище, са победителят от 2016-та година – Беларус, Татарстан /Казан/ и Казахстан.

zarq1

По регламент състезателните отбори ще представят 2-минутно свободно фойерверк шоу, което няма да се оценява. След това ще имат на разположение 3 до 7 минути, в които да представят свое собствено състезателно шоу. Условията за всички участници са еднакви. При изпълненията на състезателите от особено значение е таланта и умението да се представи изкуството на фойерверките. Подгряващата заря, която е извън състезателната програма, ще бъде изпълнена от панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД.

Община Панагюрище организира богата концертна програма във всяка една от вечерите на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 .

pixiz-25-04-2017-18-24-27

Официалното откриване е на 26 май /петък/ от 20:00 часа на площад „20-ти април” с концерт на МИХАЕЛА МАРИНОВА, АЛЕКС РАЕВА И DJ DONCHO, и група „SIMAI”.

В първия ден своята състезателната програма ще представи отбора на Беларус.

pixiz-25-04-2017-18-15-05

В концертната програма във втория ден на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 ще участват КРИСКО, българската рок група „ДИАНА ЕКСПРЕС“ и рок група „SEVI”.

Зрителите ще могат да наблюдават състезателната програма на отбора на Татарстан /Казан/.

pixiz-25-04-2017-18-31-42

На 28 май 2017 година /неделя/, вечерта ще започне с концерт на популярната млада изпълнителка ДАРА и група „АТЛАС“, а след подгряваща заря на „Огнена хризантема“ ЕООД и състезателната програма на третия отбор – Казахстан ще последва официалното награждаване на победителя, закриване на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 и концерт на българската рок група „THE DOCTORS“.

Очакват ни три незабравими вечери, изпълнени с качествена музика и уникално пиро-музикално шоу.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn