Панагюрище посреща пътуващата изложба „Алкохол и амбалаж“ на Историческия музей в Горна Оряховица

Исторически музей – Панагюрище посреща пътуващата изложба „Алкохол и амбалаж“ на музея в Горна Оряховица. Тя ще бъде открита на 10 октомври от 17.00 часа.

В изложбата „Алкохол & Амбалаж“ екипът на Исторически музей – Горна Оряховица е събрал различни видове алкохолни бутилки, гарафи, чаши, халби и мострени етикети от началото на миналия век. Край тях своето важно място заемат сифони и шишета за сода, лимонада и други газирани придружители на алкохола, както и няколко колекции от стъклени бутилки с различна форма и вместимост, допълват от музея в Благоевград.


В експозицията могат да се видят старите лимонадени шишета със закопчалка тип „кронка“ и нестандартни методи за затваряне на бутилки. Показани са множество черно-бели снимки и фотографии с различно послание, върху някои от които са изобразени типично български кръчмарско-юнашки сюжети с неочакван край. Не липсват и реклами на бира – все още набираща популярност у нас в началото на 20-и век. Специално място заема фирма „Васил П. Буланов“, представена от дарения на неговата внучка.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn