Панагюрище се включи в инициативата на „Шоуто на Слави” за референдум

На четири места в Панагюрище се събират подписи за национален референдум. Инициатива на „Шоуто на Слави“ стартира на 10 ноември, а подписи вече се събират в цялата страна и в чужбина. В Панагюрище желаещите да се подпишат в подкрепа на идеята за нов референдум могат да го направят в магазин на площада, срещу Община Панагюрище (постоянен пункт), на бул. “Пятигорск” 14 – магазин за спортни стоки BULLDOZER (постоянен пункт), ул. “Георги Бенковски” 24 – Фронт офис СИС (постоянен пункт), пл. “Райна Княгиня”- кафе “Монограм”, срещу църква “Свети Георги” (постоянен пункт), съобщават организаторите.

Ето и предлаганите шест въпроса в допитването:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде 1 лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на МВР и началниците на районните управления в областните дирекции да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

В срок от 3 месеца трябва да бъдат събрани и внесени в Народното събрание 400 000 реални подписа, за да се насрочи референдумът.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn