Панагюрище с почит към безсмъртието на Васил Левски

Тази година се навършват 150 години от смъртта на българския революционер, председател на Българския революционен централен комитет и идеолог на национално-освободителното движение Васил Иванов Кунчев, наричан още Апостола на свободата, заради организирането и разработването на стратегията за освобождаване на България от османско иго.

В Панагюрище паметта на Васил Левски ще бъде почетена на 17-ти февруари, в 11.30 ч., пред паметната плоча на Апостола в двора на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм с художествена програма. В знак на признателност пред делото на Васил Левски ще се извърши поклонение и ще бъдат поднесени венци и цветя.

На 19-ти февруари, в 11:30 часа, в църквата „Свето Въведение Богородично“ ще бъде отслужена заупокойна панихида в памет на Йеродякон Игнатий – Васил Левски.

Паметта на Апостола ще бъде почетена в селата от община Панагюрище.

На 16 февруари и 17 февруари , от 9:00 – 17:00 часа, в библиотеката в Народно Читалище „Искра1872“, село Попинци ще се проведат дни, посветени на Левски. Ще има рецитал – презентация за живота и делото на Апостола.

На 17 февруари, от 17:00 часа, Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий -1912“, село Оборище, ще се проведе вечер, посветена на Апостола на свободата.

На 19 февруари, от 10:00 часа, пред барелефа на Васил Левски в село Левски ще бъде изнесен рецитал „В памет на Апостола на свободата”. Ще бъдат поднесени цветя.

В 11:30 часа, Народно читалище „Ванчо Пашов – 1884“, село Поибрене ще отбележи годишнината със „Спомен за Апостола“.

В 17:00 часа, Народно читалище „Пробуда-1872“, село Баня ще почете безсмъртието на Васил Левски със събитие под надслов Безподобният Апостол”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn