Панагюрище с рекордно висок бюджет през 2018 година

Публично обсъждане на проекта на бюджета на Община Панагюрище за 2018 година се състоя на 10 януари в сесийната зала на Общинска администрация. Присъстваха кметът на общината Никола Белишки и неговите заместници Галина Матанова и Георги Павлов, председателят на местния парламент Христо Калоянов, общински съветници, кметът на с.Оборище Милко Ангелов, представители на Общинска администрация, Медиен център „Оборище“ бе единствената медия. Трима граждани бяха проявили интерес към проявата.

Директорът на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет” в местната администрация Цветана Якова представи в цифри рамката на общинския бюджет за 2018 година, чиято прогнозна стойност е 20 253 132 лева. Приходи от делегирани от държавата дейности 9 091 899 лева и местни приходи 11 161 233 лева.

Това е един от най-важните документи, които предстои да бъде приет от Общински съвет, тъй като в него е предложено всичко това, което ще бъде реализирано  във всяка една от сферите на развитие на община Панагюрище”, каза кметът Никола Белишки.

Върху новите моменти в Бюджет 2018 в ресор „Хуманитарни дейности” акцентира заместник-кметът Галина Матанова. В образованието средствата са завишени, заяви ресорният заместник-кмет. За първа година ресорът ще предложи нова формула за разпределяне не само на държавните дейности, но и на местните средства, с които се подкрепят и дофинансират детските градини, на база определени и ясни стандарти.

„Бюджетът на Община Панагюрище за 2018 година е рекорден като цифра, балансиран и много осмислен”, каза общинският съветник от ПП ГЕРБ Томи Наплатанов.

ПОДРОБНОСТИ за публичното обсъждане и откроените акценти в проекта за Бюджет 2018 на Община Панагюрище ще може да прочетете само на страниците на вестник „ОБОРИЩЕ“ в следващия брой на 17 януари.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn