Панагюрище чества 24 май

Днес, 24 май, честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската славянската книжовност. България слави деня на Светите братя Кирил и Методий – създателите на славянската писменост. И тази година Панагюрище отбелязва тържествено 24 май.

По традиция, програмата ще започне с мащабно празнично шествие на образователните и културните институции в град Панагюрище, на площад „20-ти април“, от 10:00 часа.

Непосредствено след празничното шествие на площад „20-ти април“ жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на изпълненията на музикантите от Духов оркестър „Делчо Радивчев“ към НЧ „Виделина-1865“.

Всички образователни институции на територията на общината организират и провеждат инициативи, с които отбелязваме своето извисяване на народ, вградил своята духовност в темелите на Европа, на древна държава, пазител на безценен дар – силата на словото и писмеността.

В малките населени места читалищата и кметствата организират празници за местните общности.

24 май е денят, в който се прекланяме пред учителите, творците, будителите, които с душа и слово, всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn