Панагюрище ще бъде домакин на Общо годишно отчетно събрание на НД”Традиция”

Панагюрище ще бъде домакин на Общо годишно отчетно събрание на Национално дружество”Традиция”, което ще се проведе на 24 ноември, събота, от 11:00 часа, в салона на НЧ”Виделина-1865”. На събранието ще присъстват 160 делегати от клубове „Традиция” от цялата страна. Решението тази мащабна проява да се състои в героичната столица на Априлското въстание от 1876-та било взето единодушно от Управителния съвет на Дружеството, съобщи за Oborishte.bg председателят РК”Традиция” Панагюрище Методи Навущанов. Оказаната чест на панагюрци е в резултат на значимия принос на местния клуб към опазване на националните традиции, както и в резултат на сериозната подкрепа от страна на община Панагюрище в лицето на кметския екип и Общински съвет към каузата на НД”Традиция”, доброто сътрудничество на местния клуб с органите на реда, културните институции и медиите в града.

На Общото годишно отчетно събрание ще бъдат разисквани промените в Закона за оръжията, и боеприпасите. С измененията е възможно оръжията за възстановки да станат незаконни. Целта на промените в Закона за оръжията и боеприпасите е въвеждане на европейска директива, която цели борбата с тероризма.

Ако промените бъдат приети в този първоначален вид, това би затруднило провеждането на атрактивните възстановки на битки, организирани от реконструкторите в цялата страна. В това число и историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище` 1876“, пресъздаваща разтърсващите събития, зверските кланета, обявяването на Априлското въстание в Панагюрище, героичните боеве и възторжените мигове на победата. Събитието традиционно е част от програмата на Община Панагюрище за отбелязване на годишнините от избухването на Априлското въстание, и събира стотици хора в подножието на Маньово бърдо.

Делегатите на събранието ще поднесат цветя и венци пред паметниците на Георги Бенковски и Павел Бобеков.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn