Панагюрище ще има красива коледно-новогодишна украса

Усещането за празник като че ли е най-силно, когато улиците, дърветата и сградите се изпълнят с безбройните светлини и цветни лампички на коледната и новогодишната украса. Неповторимата атмосфера, която тя създава, й отрежда основна роля, за да може един град да разгърне напълно празничния си дух.И тази година в очакване на празниците Панагюрище отново ще грейне с кpacивa и aтpaктивнa кoлeднa yкpaca, обещаха от общинското ръководство.
„Всяка година надграждаме по отношение на коледно – новогодишната украса на града , и тази година няма да изневерим на себе си”, каза на пресконференцията в понеделник, 16 ноември заместник кметът Галина Матанова „Това е един от празниците , на които много неща се появяват по-изявено, като тръгнем от благотворителността и минем през онзи уют , който създават коледните светлини. В момента работим по нови проекти, проучваме няколко фирми с различни предложения,  и се надявам, че макар и с малко надграждане, ще постигнем добър ефект”,  допълни Матанова.

През миналата година Община Панагюрище продължи инициативата за вграждане на нови светлинни и фигурални елементи в коледната украса на града. Такива бяха разположени по обновената улица „Райна Княгиня”, а на площад „Райна Княгиня” коледна шейна, еленчета и елхички разказваха  „Зимна приказка”.

Тържественото запалване на коледната елха в Панагюрище на площад „20 април“  най-вероятно ще  бъде през втората седмица на месец декември. По традиция то ще бъде съпътствано от празнична програма.

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn