Панагюрище ще има свой депутат в 45-то Народно събрание. Стефан Мирев се пребори за място в Парламента

Областният управител на Пазарджик и наш съгражданин Стефан Мирев ще бъде депутат в 45-то Народно събрание. До последно Мирев водеше битка с доскорошният народен представител на ПП ГЕРБ от 13-ти МИР – Пазарджик Десислава Тодорова за третия мандат. В крайна сметка Мирев, издигнат от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ получи последната квота с 4123 преференции, само с 57 повече от тези на Десислава Тодорова, която го водеше на свой ред с близо 60 преди обработване на последните градски секции в родния град на губернатора.

След направени изчисления по метода на най-големия остатък, известен още като метод на Хеър-Ниймайер, използван у нас за разпределяне на мандати между политически сили, за 13МИР – Пазарджик, ГЕРБ получава 3 мандата, а БСП, ПП „Има такъв народ“ и ДПС – по два.

Ето кои влизат в новото НС:

ГЕРБ

1. Екатерина Захариева

2. Димитър Гечев

3. Стефан Мирев

***

БСП

1. Пламен Милев

2. Петя Цанкова

***

ПП „Има такъв народ“

1. Станислав Балабанов

2. Тодор Василев

***

ДПС

1. Искра Михайлова-Копарова

2. Юмер Хамза

Трети в подредбата е Сергей Кичиков, който ще заеме мястото на Искра Михайлова, тъй като тя вероятно ще предпочете да остане в Европейския парламент.

Второто и третото място в ГЕРБ са заети чрез преференции, при БСП също е имало битка, като Петя Цанкова е събрала най-много подкрепа от над 2000 души, а третата позиция е заела Надя Клисурска с около 1600 преференции.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn