Панагюрище ще подкрепи Европейските дни на наследството 

С над 300 събития на територията на цялата страна, България за пореден път ще се включи през 2021 г. в Европейските дни на наследството (ЕДН). Тази година темата на инициативата е „Наследство за всички“. Панагюрище е сред българските общини, които ще се включат в инициативата с няколко събития. Това е и една от водещите теми в новия брой на вестник „ОБОРИЩЕ“.

38-то издание на ЕДН е посветено на възобновяването на културния живот, който пострада сериозно от продължителното действие на ограничителните мерки срещу Covid-19. Целта на тазгодишното издание на ЕДН е културните институции да съберат всички на едно място, за да почетат заедно богатството на националното наследство. Календарът на празничната програма в нашата страна е изготвен от Министерството на културата съвместно с общинските администрации, които от години активно съдействат за популяризирането на богатото културно наследство на регионите и страната.

Националният календар на събитията показва няколко културни прояви, които са планирани да се проведат в Панагюрище. Кои са те, може да прочетете от страниците на панагюрското издание.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn