Панагюрската библиотека отличи най-любознателните си читатели за 2023 година /видео/

На 5 януари 2024г., Общинска библиотека „Стоян Дринов” отличи най-активните си читатели през миналата 2023 година. Тази своеобразна класация екипът на библиотеката прави за девета поредна година.

В заемна за деца това е Красимир Петров Захариев на 3 години и половина. С помощта на мама и тате той е прочел 69 книжи през миналата година, а най-любими са му историите за смелите кученца от Пес патрул и техните спасителни мисии. Краси е възпитаник на ДГ“Първи юни“, група „Мечо Пух“. Много обича да посещава библиотеката, а екипът на книжния храм с радост го посреща. Директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев му пожела да идва често при тях, за да продължават заедно пътешествието в чудния свят на книгите, и му подари хубави детски книжки.

Най-активният читател в заемна за възрастни е Минка Ланджева. Тя е прочела 225 книги от фонда на панагюрската библиотека. По здравословни причини г-жа Ланджева не успя да присъства на награждаването в книжния храм, но при първа възможност ще получи своя подарък.

Двамата получават и безплатен абонамент за библиотеката през 2024 година.

Новозаписаните читатели в Общинска библиотека „Стоян Дринов” през 2023 година са 888, от тях 452 са до 14 годишна възраст и 436 са над 14 години , сочи статистиката на книжния храм.

Посещенията в библиотеката през миналата година са 10 766, от тях в заемните за деца и възрастни 9 263, а в справочен отдел- 1 503.

Заети са общо 18 853 библиотечни документи. От тях 17 793 книги и 880 периодични издания.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn