Панагюрската учителка Елисавета Георгиева, ученици и приятели започват работа по нов филм „За вярата и свободата на България”

Панагюрската учителка Елисавета Георгиева, ученици и приятели започват работа по нов филм, на който тя е дала заглавието „За вярата и свободата на България”. В социалните мрежи Георгиева написа:”Дойде време. Месеци наред в главата ми се върти една мисъл, провокирана от състоянието на Българската православна църква и отношението ни един към друг”. Във филма ще разкажат за ролята на божиите служители по време на Априлското въстание 1876 година и как християните са си помагали. Източноправославни и протестанти са били сплотени пред духовния подвиг и страдание на българския народ. Участници в лентата ще бъдат ученици от ОУ „Марин Дринов“, ПГИТМТ, НЧ”Пробуда- 1872”, с. Баня и др. Сценарият и материалите са готови, учениците дълбоко мотивирани, сред участниците има и ученици, чийто класен ръководител е Елисавета Георгиева, сподели тя с гордост и подчерта: „Този път съм по-уверена, защото зад гърба си имам приятели, които ме подкрепят и страхотния екип на Пътуващо читалище „Бащино огнище“ в лицето на Ивайло Шопски. Най- голямото доказателство за любовта към Бог и България са делата!”

Припомняме, че през 2017 година ученици от панагюрската Професионална гимназия по индустриални технологии мениджмънт и туризъм и учителката Елисавета Георгиева, която работи с учениците по проект „Твоят час“ заснеха съвместна продукция  с Пътуващо читалище „Бащино огнище“, под надслов „Ние ще ушием байряка, ние ще сложим знака – България“. Към екипа се присъединиха и малките талантите от ДГ „Райна Княгиня“. В лентата те разказаха за по-малко популярни факти, свързани със знамената в Априлското въстание, за хората, които имат заслуги, но са останали извън прожекторите на историята, разкриха има ли връзка между Райна Княгиня и Васил Левски, и каква е тя.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn