Панагюрска група ще присъства на русофилския събор край язовир „Копринка“

Панагюрска група ще присъства на 16-тия Национален събор на приятелите на Русия, който ще се проведе на 14-ти септември край язовир Копринка, съобщиха от местното дружество „Русофили”. Организаторите: Национално движение русофили, Координационен съвет България-Русия и община Казанлък са подготвили за присъстващите богата литературно-музикална програма с участие на български и руски артисти и състави. Мотото на тазгодишния събор е „Европа е по- силна заедно с Русия“.

За желаещите ще има осигурен  превоз, който ще тръгне от паркинга пред съда, на 14-ти септември, събота, от 06:30 часа. Повече информация и записване – Пенка Тодорова , телефон 0895 11 66 91.

Първият Събор на русофилите се състоя през 2003 година в околностите на София. Тогава той събра около 800 души. Основно това бяха българи, работили някога в Коми. Именно на тях принадлежи инициативата. Следващите събори вече се провеждаха и продължават да се провеждат на брега на яз. Копринка (до Казанлък). С всяка изминала година съборът става все по-популярен и събира все повече хора.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn