Панагюрска група ще присъства на русофилския събор на местността Паниците, край Калофер

След отказа на министерството на културата 17-ят събор на приятелите на Русия да се проведе край Паметника на Свободата, НД „Русофили” обяви, че традиционната среща ще се проведе в местността Паниците край град Калофер. Съборът ще се състои на 25 септември, неделя, и е под наслов „За България и с Русия в сърцето”. Ще бъде посветен на 145-та годишнина от Шипченската епопея, като организаторите предвиждат богата литературно-музикална програма.

Панагюрска група ще присъства на 17-тия Национален събор на приятелите на Русия, съобщиха от местното дружество „Русофили”. За желаещите ще има осигурен превоз. Повече информация и записване – Пенка Тодорова , телефон 0895 11 66 91, до 17 септември.

Припомняме, че по традиция съборът на русофилите се организираше край язовир Копринка, като винаги преди началото на официалната програма, представителите на организаторите поднасяха венци и цветя на Паметника на Свободата.

Организатори на събитието са Национално дружество „Русофили” и Координационен съвет България – Русия, обединяващ организации на приятелите на народите на Руската федерация у нас.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn