Панагюрските джудисти се пребориха за медали при огромна конкуренция

С пълен комплект медали се завърнаха панагюрските джудисти от Държавния личен шампионат по джудо за деца до 14 години и младежи до 23 години, провел се в зала „Универсиада“ в София на 24 и 25 февруари. Състезателите на Обединен спортен клуб „Панагюрище-джудо“  се изправиха в изключителна конкуренция от над 440 състезатели при децата и над 400 при младежите. За пръв път на най-високото стъпало се качи Георги Динков в категория до 60 кг. След цяла година сериозна  подготовка в залата възпитаникът на панагюрската бойна школа се пребори за шампионска титла.

Алкивиадис Ставридис извоюва среброто в категория до 60 кг, така надмина миналогодишния си успех, когато спечели бронза.

Един от най-перспективните панагюрски джудисти Спартак Кеков се пребори за бронз в конкуренция от над 50 състезатели в категорията си до 42 кг. Така три поредни години Кеков намира място в призовата тройка.

Девето място сред конкуренция от 65 състезатели за Петър Ненков /категория 38 кг/. Мартин Цеков / категория 27 кг/ се класира на 13-о място.

Двама от лидерите в панагюрския клуб Иван Хърков и Никола Петкански тази година се състезаваха в по-горна категория при младежите, съответно до 81 кг и до 73 кг. И двамата показаха ниво, дори и в нова категория, и достигнаха до полуфиналите. Хърков беше съвсем близо до възможността да се бори за по-призово класиране, но съдийско решение в продължението на срещата не му даде шанс.

За 7-мо място се пребориха Ивана Добрева и Марчела Коленцова. Стоян Бодуров също се класира на 7-о място в категория до 66 кг. 9-о място за Димитър Петкански.

Треньорът Иван Нетов сподели, че е изключително доволен от силното представяне на възпитаниците си при такава сериозна конкуренция. Подчерта и огромното желание, и сериозните тренировки на някои от панагюрските джудисти, които цяла година са се готвили за шампионата, а труда им е бил възнаграден.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn