Панагюрските огнеборци направиха атрактивна демонстрация пред деца от ДГ“Пролет“ и ДГ“Първи юни“ по случай “Седмицата на пожарната безопасност”

Демонстративно учение за гасене на пожар и извършване на спасителни дейности проведоха огнеборците от РСПБЗН-Панагюрище, съвместно със своите колеги от Аварийно-спасителна служба и пожарна безопасност към “Асарел-Медет“ на 18 септември в Парк Хотел „Асарел“.

Демонстрацията с интерес наблюдаваха децата от ДГ“Пролет“ и ДГ“Първи юни“. Изключително впечатлени от смелите пожарникари, малчуганите ръкопляскаха на техните подвизи.

С включени сирени пожарните коли пристигнаха на мястото на „произшествието“.

Огнеборците получиха бързи указания от началника на РСПБЗН-Панагюрище гл. инсп. Симеон Симеонов, след което, оборудвани с лични предпазни средства и дихателни апарати, построиха гасителни линии до „горящите” помещения на хотела.

След като огнеборците „изгасиха“ хотела оказаха и помощ на човек от персонала, пострадал при обгазяване, който бе изнесен с носилка.

Инж. Красимир Кръстев, началник на Аварийно спасителната служба към “Асарел-Медет” запозна децата с правилата за действие при пожар. Подобно учение се провежда за пета поредна година и в него показахме, че нашата служба е в добра кондиция“, заяви инж. Кръстев и допълни, че асарелци притежават необходимата техническа обезпеченост и професионализъм, за да се справят с подобни и с много по-тежки ситуации.

След импровизирания екшън в хотела, мястото на действие се пренесе на паркинга. Огнеборците запалиха мини пожар в метална вана и демонстрираха гасене с различни видове пожарогасители, предназначени за гасенето на различни горими материали.

Своите умения с пожарогасител опитаха учители и журналисти, които наблюдаваха демонстрацията.

За спомен от вълнуващото събитие децата си направиха снимка със смелите пожарникари, а голяма част от тях се качиха и в пожарната кола, за да я разгледат отблизо.

Демонстрацията бе част от мероприятията, включени в традиционната Седмица на пожарната безопасност и защита на населението, която тази година се провежда в периода 14-18 септември.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn