Панагюрските огнеборци проведоха демонстративно учение

Демонстративно учение за гасене на характерни пожари и извършване на спасителни дейности проведоха огнеборците от РСПБЗН-Панагюрище, съвместно със своите колеги от Аварийно-спасителна служба и пожарна безопасност към “Асарел-Медет на 13 септември.

Минути след 10:00 часа постъпи учебен сигнал за пожар, възникнал в многофункционална спортна зала „Арена Асарел”.

Пожарникарите на мига се отправиха към мястото на произшествието. След като получиха бързи указания от гл.инсп. Симеон Симеонов, началник на РСПБЗН-Панагюрище, огнеборците евакуираха зрителите от залата и потушиха възникналия пожар.

Демонстрацията с интерес наблюдаваха малчуганите от ДГ”Райна Княгиня”, ДГ”Първи юни” и ДГ”Брезичка”, дори станаха част от нея.

Преди да се включат в учението, инж. Красимир Кръстев, началник на Аварийно спасителната служба към “Асарел-Медет” ги запозна с правилата за действие при пожар, като подчерта, че спешния телефон 112 не бива да се използва за игра.

Пожарникарите изгасиха и запалена вана с различните видове пожарогасители, предназначени за гасенето на различни горими материали.

За спомен от вълнуващото събитие децата си направиха снимка със смелите пожарникари.

След това огнеборците демонстрираха гасене на запален автомобил  и дeйcтвия пpи тeжкo пътнo-транспортно пpoизшecтвиe, кoгaтo ce нaлaгa пocтpaдaлитe бъpзo дa бъдaт извaдeни oт cилнo дeфopмиpaнo пpeвoзнo cpeдcтвo. Зa цeлтa беше изпoлзвaнo кyпe нa иcтинcки aвтoмoбил, кoeтo c пoмoщтa нa хидpaвлични нoжици, пoвдигaчи и дpyги cпeциaлизиpaни инcтpyмeнти зa минyти беше paзpязaнo и oтвopeнo.

Демонстрацията бе част от мероприятията, включени в традиционната  Седмица на пожарната безопасност и защита на населението, която тази година се провежда в периода 10-16 септември.

По повод предстоящия на 14 септември професионален празник на българските пожарникари, началникът на РСПБЗН-Панагюрище гл. инсп. Симеон Симеонов поздрави всички съпричастни с пожарното дело, като им пожела здраве, щастие и успехи в техните бъдещи начинания.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn