Панагюрските огнеборци проведоха демонстративно учение

Демонстративно учение за гасене на характерни пожари и извършване на спасителни дейности проведоха огнеборците от РСПБЗН-Панагюрище, съвместно със своите колеги от Аварийно-спасителна служба и пожарна безопасност към “Асарел-Медет на 13 септември.

Минути след 10:00 часа постъпи учебен сигнал за сигнал изтичане на газ в МБАЛ”Уни Хоспитал”, в следствие на земетресение с магнитуд „седма степен по Рихтер“. Пожарникарите на мига се отправиха към мястото на произшествието.

Действията на огнеборците бяха ръководени от началника на службата главен инспектор Симеон Симеонов и ръководителя на асарелското звено инж. Красимир Кръстев.

Направена бе демонстрация за проверка на концентрацията и количествата на опасни газове от огнеборец с херметизирано „химическо облекло от тежък тип“. Неговата мисия бе да замери със специален уред изтичането и да установи нивото на замърсяване.

С пожарогасителни шлангове успяха да охладят системата и да разредят опасната среда.


Учението продължи със сигнал за „пожар“  в следствие на мнимия земетръс. Бяха евакуирани служителите от последния етаж на Болницата, а „ранен“ от пожар в една от стаите бе „спасен“ от пожарникарите. След превеждането му на носилка от седмия етаж, екип на Спешно отделение оказа неотложна медицинска помощ на „пациента“.

 

След това огнеборците демонстрираха гасене на лек автомобил, запалил се след пътен инцидент.

Демонстрацията бе част от мероприятията, включени в традиционната Седмица на пожарната безопасност и защита на населението, която тази година се провежда в периода 9-13 септември.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn